Onboarding

Waarom jij goede onboarding wil voor nieuw talent!

Geef nieuwe medewerkers een vliegende start in de organisatie

Onboarding is slechts het begin

Onboarding gaat verder dan een inwerkplan; door vroegtijdig in te zetten op talentontwikkeling dragen medewerkers actief bij aan de visie en doelstellingen van de organisatie.

Onboarding met talentmanagement

Een absolute must!

Wist je dat maar liefst 60% van de nieuwe medewerkers binnen een maand overweegt om te vertrekken? Het binnenhalen van nieuw talent is slechts het startpunt.

De echte onboarding-uitdagingen beginnen vanaf de eerste werkdag en de eerste 100 dagen zijn bepalend voor het succes van het nieuwe medewerker. Verbindt daarom nieuw talent met een doordachte onboarding en voorkom voortijdig vertrek.

Voordelen talentmanagement bij onboarding:

Onboarding is niet alleen een programma; het is de kunst om talent te inspireren en te transformeren.

Aandacht is het nieuwe goud

Vooral jonge medewerkers hechten waarde aan groei, ontwikkeling, en uitdaging. Er is geen “one size fits all” dus zorg als werkgever voor een persoonlijk ontwikkelplan. Onderwerpen zoals talenten inzetten, grenzen aangeven, stress managen, communicatie met leidinggevende, en valkuilen signaleren versterkt het onboardingssproces van medewerkers in een organisatie.

Binden en boeien

Als loopbaancoach heb ik bij diverse organisaties ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van recent aangenomen medewerkers. Via talentcoaching stimuleer je bewustwording en persoonlijk leiderschap, waardoor ze actief de organisatiecultuur eigen maken. Dit is de sleutel om toptalent te boeien en te behouden.

Samen stellen we een plan op

Tijdens de onboarding gaan nieuwe medewerkers aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeldoelen. Wat wil en heb jij als persoon te leren en hoe kan je daarmee aan de slag in je huidige baan? 

Enkele mogelijkheden:

Dit zeggen mijn klanten

Hi, ik ben Evelien!

Gecertificeerd loopbaanprofessional

“In mijn rol als loopbaancoach heb ik ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van recent aangenomen medewerkers. Ik stimuleer de bewustwording en het persoonlijk leiderschap, waardoor ze actief de organisatiecultuur eigen maken. Ik word enthousiast van mensen dichter bij zichzelf en bij elkaar te brengen.”